Opelovi automobili sa fabričkom garancijom za ugrađenu TNG opremu

16.02.2014.
Opel Astra CNG

Opel Astra CNG

Uz stalne promene cena goriva i sve veću ekološku osvešćenost društva, Opel je svojim TNG modelima (pokretanim tečnim naftnim gasom – propan-butanom) ponudio rešenje za one koji paze na troškove i okolinu. Bez obzira na godišnju kilometražu, sa TNG-om se znatno smanjuju troškovi upravo preko cene tog energenta koja je gotovo dvostruko niža od cene benzina ili dizel goriva. Bez pojačanog održavanja i uz dvostruko brži povrat investicije nego kod naknadne ugradnje, lako je izračunati višestruku isplativost Opel TNG modela.

 

Svim kupcima vozila sa TNG-om Opel omogućava bolji kvalitet zbog fabričke ugradnje za koju se dobija puna garancija proizvođača. Motor je prilagođen posebnim zahtevima rada na TNG, a kupovina vozila koje je fabrički opremljeno motorom na TNG nosi brojne prednosti za kupce. Dodatni rezervoar sa TNG-om povećava vozni domet na više od 1.400 km kada se kombinuju TNG i benzin i do 500 km samo u TNG načinu rada. TNG je najšire dostupno alternativno gorivo na svetu. Emisija CO2 u TNG načinu rada je do 15 odsto manja nego kod uobičajenih verzija motora na benzin. TNG oslobađa do 80 odsto manje azot oksida od dizel motora i gotovo ne emituje čestice čađi.

Opel Corsa TNG

Opel Corsa TNG

Opel modeli na tečni naftni gas predstavljaju izvrsnu opciju za vozače koji žele da snize troškove uz ekološki prihvatljiviju vožnju. Dostupni su uz nisku doplatu, a fabrički se instaliraju u delove automobila koji su zaštićeni od sudara, pa su stoga optimalno integrisani u sigurnosnu strukturu vozila.

Opel nudi sedam TNG modela: Corsa, Astra, Zafira Tourer, Insignia, Meriva, Mokka i Adam po povoljnim cenama. Za ilustraciju, evo samo nekih.

Opel Corsa s petoro vrata, verzija Selection A 1.2 LPG (63 kW/85 KS) ručni menjač s pet stepeni; bogata oprema, koja, između ostalog uključuje klima uređaj, radio sa CD plejerom, audio komande na volanu, električne podizače prednjih stakala, daljinsko centralno zaključavanje, ključ na preklop, tempomat… – sve to za 10.730 evra, u dinarskoj protivvrednosti sa svim dažbinama.

Opel Meriva TNG

Opel Meriva TNG

Opel Astra s petoro vrata, verzija Active A 1.4 NET/LPG (103 kW/140 KS), ručni menjač sa šet stepeni; oprema: alu naplaci od 17″, svetla za maglu napred, elektronska regulacija klime, putni računar, kožom obložen volan, tempomat, elektro podizači zadnjih stakala, elektropreklopivi grejani retrovizori, zatamljena stakla, USB port, unapređena unutrašnja oprema i dekorativni elementi, radio CD 400 MP3 sa grafičkim info ekranom, audio komande na volanu, aktivni nasloni za glavu napred, zavesasti vazdušni jastuci itd– 16.400 evra.

Opel Meriva s petoro vrata, verzija Active A 1.4 NEL/LPG (88 kW/120 KS), ručni menjač s pet stepeni, Active nivo opreme – Enjoy paket + automatska klima, auto alarm, rezervni točak, paket: sight and light, naslon za ruke-napred, alu naplaci od 16″, elektropodizači prozora napred i pozadi, tempomat, svetla za maglu napred, zatamljena zadnja stakla, kožni volan sa radio kontrolama, putni računar – 14.160 evra.

Izvor: Opel Srbija