Nova Opel Astra i zvanično stigla u Srbiju

02.12.2015.
Nova Opel Astra

Nova Opel Astra

Jedanaesta generacija Opelovog modela u C segmentu – Astra, nedavno je zvanično predstavljena u beogradskom hotelu Radisson Blu Old Mill. Bazirana na potpuno novoj arhitekturi male mase, sa novom generacijom agregata i komponentama i sistemima poznatim iz viših segmenata automobila, nova Astra ima apsiraciju da redefiniše segment kompaktnih automobila kada je reč o inovacijama.

U odnosu na prethodnika, ova Astra je, zahvaljujući upotrebi čelika visoke i izuzetno visoke čvrstoće i smanjene mase, kompaktnih podšasija i redukovanja mase na prednjoj i zadnjoj osovini,  lakša do 200 kilograma. To je, u kombinaciji sa novim motorima čija snaga se kreće od 70kW/95 KS do 147 kW/200 KS, rezultiralo izuzetnom agilnošću ovog automobila. Dizel ponudu pokriva 1.6 CDTi agregat sa nekoliko nivoa snage, a 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo (77 kW/105 KS) je osnovni benzinski motor. Tu je i potpuno novi ECOTEC Direct Injection Turbo sa 107 kW/145 KS, koji je u

Detalj sa promocije nove Opel Astre

Detalj sa promocije nove Opel Astre

potpunosti napravljen od aluminijuma.

Uprkos činjenici da je pet centimetara kraća od prethodnika, 2,6 centimara niža i da je međuosovinsko rastojanje smanjeno za dva centimetra, unutrašnji prostor je povećan, pa tako, recimo, u kombinaciji sa novodizajniranim sedištima, putnici na zadnjoj klupi imaju dodatnih 35 milimetara prostora u pojasu kolena. Sem toga, udaljenost između prednjih i zadnjih sedišta je takođe povećana, što poboljšava komfor i osećaj prostranosti.

I mada brojne inovacije poput takozvane intelignetne podrške, LED matriks osvetljenja, IntelliLink R 4.0 sistema, takozvanih Wellness sedišta sa funkcijom masaže, ventilacije i podešavanja širine, povećavaju ne samo upotrebnu već i sveukupnu vrednost ovog automobila, startna cena nove Opel Astre, u verziji K Selection, sa motorom zapremine 1.4 litra i 100 KS i izuzetno bogatim paketom opreme, iznosi 13.820 evra sa PDV-om.