Brojne premijere na BG CAR SHOW 05

03.03.2016.

Ako bi se sudilo prema interesovanju izlagača i gostiju, predstojeći sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 05 i Međunarodni sajam motocikala MOTOPASSION koji će se održati od 17. do 23. marta 2016. godine, mogao bi biti i jedan od rekordnih i po broju posetilaca. Prema nekim procenama, Beogradski sajam očekuje oko 140.000 zaljubljenika u automobile i motocikle. Organizator najavljuje rekordan broj automobilskih brendova, a među njima su Mercedes-Benz, BMW, Audi, Citroen, Škoda, Hyundai, Honda, Ford, Suzuki, Peugeot, Volvo, FIAT, Mitsubish, KIA, GAZ, SEAT, VW, Renault, Nissan, Dacia, GWS, Ssang Yong, Toyota, Lada, Opel, Isuzu, Land Rover, Jaguar, Infiniti i drugi. Najavljene su i brojne premijere, među kojima su: evropska postpremijera novog mercedesa E klase, novi Renault Megan, Renault Talisman, Ford Mustang, Opel Astra, Audi Q7 i A4, BMW X1, Mazda MX-5, Fiat Tipo, KIA Sportage, novi Toyota Prius i Toyota Mirai, potpuno novi i tehnološki verovatno najnapredniji automobil koji se ikada pojavio na Beogradskom sajmu, sa pogonom na vodonik, i drugi… Pravo društvo, kako naglašava organizator izložbe, za takođe premijerni Bentley.

BG SajamI zaljubljenici u motocikle, imaće šta da vide. Pod kupole sajma useliće se Harley Davidson, BMW, Honda, Yamaha, Suzuki, Sym, Sprint, Vespa, Gilera, Aprilia, Piaggio, Scarabeo, Derbi i Moto Guzzi iz Piaggio grupe, a biće tu i modela sajamskih “povratnika” kao što su Ducati, Kawasaki i Kymco.

S obzirom na to da je akcenat velikog dela sajamskih postavki na novim konceptima u oblasti alternativnih, hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, posebnu atrakciju će predstavljati automobil Syrma, koncept sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon, napravljen u Evropskom institutu za dizajn u Torinu u jednom jedinom primerku.

kapije Beogradskog sajma biće otvorene za posetioce svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a parking 100 dinara po započetom satu. Određen je i takozvani Family day  – 22. marta, kada će biti omogućena porodična poseta po privilegovanoj ceni ulaznice od 500 dinara za celu porodicu  (roditelje sa decom do 16 godina).