DDOR BG Car Show 05 i Motopassion u znaku premijera

10.03.2016.

Više od 300 izlagača iz dvadesetak zemalja, 35 automobilskih marki, 10 proizvođača lakih privrednih vozila i više od 30 moto brendova, predstaviće se na predstojećem DDOR BG CAR SHOW 05 i 10. Međunarodnom sajmu motocikala – MOTOPASSION, od 17. do 23. marta 2016. godine.

Vodeći svetski proizvođači automobila i lakih privrednih vozila, koji posluju na ovdašnjem tržištu, prikazaće svoju ponudu u halama I i IV Beogradskog sajma. Ono po čemu će ova izložba biti posebna, jeste čak 40 automobilskih i 35 motociklističkih premijera

Detalj sa konferencije za štampu Beogradskog Sajma

Detalj sa konferencije za štampu Beogradskog Sajma

Tako će Mercedes-Benz premijerno predstaviti modele E-Klasse, GLC i GLE, Audi novi A4, BMW – X1, Citroen modele DS3 i DS4, Renault – Megane i Talisman, Ford Mustang i S-Max, Fiat novi tipo, Honda HR-V, Mazda CX-3 i MX-5, Hyundai Santa Fe i Tuscon, KIA modele Optima, Sportage, Sorento i Soul, Volvo – XC90, a Volkswagen novi Touran. Škoda će premijerno prikazati Superb Combi, GWS SUV Haval H2 i Great Wall Steed 6, Ssangyong Tivoli i Korando sports, Suzuki Vitaru S i Baleno, Infiniti Q30, Opel novu Astru, Lada Kalinu Cross, a Mini Countryman. Premijerno će biti i pojavljivanje brenda Bentley sa modelima Continental GT i Flying Spur, novosti Toyote biće RAV4, novi Prius i hiperekskluzivni model Mirai (koji je potpuno novi i tehnološki verovatno najnapredniji automobil koji se ikada pojavio na Beogradskom sajmu, sa pogonom na vodonik…), a posebna atrakcija  za posetioce bi trebalo da bude i Syrma Concept napravljen u Evropskom institutu za dizajn u Torinu, i to u jednom jedinom primerku.

Za sajam motocikala – MOTOPASSION, rezervisana je hala III. Uz već tradicionalno prisutne marke poput Harley Davidson-a, BMW-a, Honde, Yamahe, Suzukija, SIM, Sprint i marki iz PIAGGIO grupe (Vespa, Gilera, Aprilia, Piaggio, Scarabeo, Derbi i Moto Guzzi), nakon duže pause, najnovijim modelima predstaviće se Ducati, Kawasaki i Kymco. Program će upotpuniti i motocikli na električni pogon Motogrini, bicikli Cross i tricikli atraktivnog dizajna, a ovaj sajam obeležiće i rekordna ponuda ATV vozila i prateće opreme za vozila i vozače.

Posetioci Sajma moći će da pogledaju i laka privredna vozila svih svetskih proizvođača koji posluju na srpskom tržištu, poput Fiat-a, GAZ-a, VW-a, Renaulta,  Mercedesa, Peugeot-a,  Citroena, Opela-a i tako dalje. u ovoj kategoriji vozila, FORD će premijerno predstaviti svoj Ranger, GAZ – Gazelle Next van, a Nissan – Navaru.

Prisutni će biti i predstavnici prateće industrije (rezervni delovi, naftna industrija, auto-galanterija i kozmetika, tuning oprema, garažno- servisna oprema), ali i finansijskih institucija i osiguravajućih društava.

Kapije Beogradskog sajma biće otvorene za posetioce svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a parking 100 dinara po započetom satu. Određen je i takozvani Family day  – 22. marta, kada će biti omogućena porodična poseta po privilegovanoj ceni ulaznice od 500 dinara za celu porodicu (roditelje sa decom do 16 godina).