Predstavljena nova Opel Astra Sports Tourer

08.06.2016.

Na srpsko tržište nedavno su stigli prvi primerci nove Opel Astre Sports Tourer, od koje Opel Southeast Europe LLC, odnosno predstavništvo u Srbiji, očekuje da će doprineti ispunjenju ovogodišnjeg plana isporuka svih Opleovih modela, koji je projektovan na broj između 1.700 i 1.800 primeraka. Sudeći po dosadašnjem razvoju situacije plan je prilično realan, naročito ako se ima u vidu da je uprkos opštem povećanju prodaje, učešće Opela na srpskom tržištu ove godine, dosad povećano za 1,4 odsto u odnosu na 2015. To je svakako u skladu i sa evropskim trendovima gde su dnevne porudžbine samo modela Astra, u maju dostigle 752 primerka u odnosu na očekivanih oko 650.

Astra Sports TourerKao i hečbek Astra, i ova verzija ima poseduje IntelliLux LED Matrix svetla, unutrašnjsot premijum klase sa, kako proizvođač ističe, wellness karakteristikama, sofosticiranim sistemom asistencije vozaču (upozorenja na rastojanje i u odrešenim slučajevima i aktiviranje kočenja, držanja pravca i slično), odličan sistem za info-zabavu, a kao specifičnost, senzor za elektro otvaranje ali i zatvaranje prtljažnika.

Astra Sports Tourer 2U ponudi je pet benzinskih motora snage od 100 do 200 “konja” i četiri dizel motora od 95, 110, 136 i 160 KS, kao i četiri nivoa opreme. Kada je reč o cenama, u poređenju sa modelom sa pet vrata, za verziju Sports Tourer potrebno je doplatiti 671 evro, pa tako najjeftinija benzinska verzija ove Astre – 1.4 ECOTEC Selection, sa motorom snage 100 “konja” i petostepenim ručnim menjačem, košta 14.261 evro sa PDV-om. Pomenuti paket opreme, između ostalog, uključuje klima-uređaj, radio R 300 Bluetooth, centralno zaključavanje sa daljinskim upravljačem, električno podizanje prednjih stakala, spoljne retrovizore (u boji vozila) sa električnim podešavanjem i ručnim preklapanjem i tako dalje.