Saobraćajnoj policiji donirano 26 alkometara

06.08.2016.

U okviru tradicionalne edukativne kampanje „Kad pijem, ne vozim“, Apatinska pivara je 5. avgusta donirala 26 alkometara Saobraćajnoj policiji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

alkometri-apatinska-mup-0002 (Custom)

Devetu godinu zaredom, u susret velikim letnjim manifestacijama – Dragačevskom saboru trubača u Guči i Belgrade Beer Festu, Apatinska pivara ovom donacijom doprinosi podizanju svesti vozača i ostalih učesnika u saobraćaju o važnosti odgovornog konzumiranja alkohola i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

donacija_g Radivojevic i g Nikolic (Custom)

„Ove godine, povodom 260 godina postojanja Apatinske pivare, simbolično smo donirali 26 alkometara – po jedan za svaku deceniju postojanja“, izjavio je na prigodnom uručivanju donacije Dragan Radivojević, generalni direktor Apatinske pivare. „Kao i svakom do sada, i današnjom donacijom nastavljamo da doprinosimo većoj bezbednosti na putevima. Nadamo se da će svih 95 alkometara najsavremenije generacije, koliko smo ukupno donirali za ovih devet godina, pomoći Saobraćajnoj policiji u efikasnijem radu i edukaciji svih učesnika u saobraćaju“.

O važnosti donacije Apatinske pivare, kao i o značaju celokupne kampanje „Kad pijem, ne vozim“, govorio je Vladan Nikolić, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. „Rezultati istraživanja, na svetskom, ali i na nivou Republike Srbije, pokazuju da je vožnja u alkoholisanom stanju jedan od najozbiljnijih problema bezbednosti saobraćaja. Za efikasno i pravovremeno otkrivanje prekršaja neophodna je dobra opremljenost saobraćajne policije. Podsetio bih da je od 1. oktobra 2015. pokrenuta procedura koja podrazumeva da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, uključuje i obavezan alko test. Kampanja ‘Kad pijem, ne vozim’ istovremeno podiže svest o štetnosti upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i povećava opremljenost saobraćajne policije“, rekao je, između ostalog, gospodin Nikolić.

Izvor: Apatinska pivara PR