Opel Astra – najprodavaniji automobil u junu u Srbiji

24.07.2017.

Nova Opel Astra je još jednom potvrdila da je nosilac prodaje i tradicionalni bestseler ovog nemačkog proizvođača. Velika popularnost koju ovaj automobil uživa vidljiva je i kroz rezultate koji govore da je u junu sa 129 prodatih jedinica Opel Astra najprodavaniji automobil na srpskom tržištu u svim segmentima, a četvrti najprodavaniji model od početka godine.

Nova Astra je 11. generacija Opelove kompaktne klase. Od 1934. godine pa do 1984. u šest generacija proizvedeno je 12 miliona Kadetta i isto toliko naslednika ovog modela od 1991. do danas – Astre u pet generacija.

Nova petovratna Astra otelotvoruje Opelovu filozofiju dizajna sa svojom skulpturalnom formom i tečnim linijama, a Opel joj je dao zadatak da svojim inovacijama redefiniše standarde u C segmentu. Astra sa četvora vrata je limuzina koja je ostvarila veliki uspeh u prošloj godini. Obilje prostora, kompaktna veličina, privlačan izgled i kvalitetna završna obrada uz pristupačne cene, bio je recept za uspeh ovog modela kojeg mnogi karakterišu kao najisplativiji Opelov model”.

Astra Sports Tourer bazirana je na novoj, lakšoj strukturi i zadržava slične gabarite, ali donosi znatno više mesta zbog svoje praktičnosti. Razlika u ceni između hečbek i karavan verzije Astre je svega 671 evra, što se pokazalo kao veoma bitna pogodnost za kupce. Kao i petovratna Astra, Sports Tourer poseduje obilje inteligentnih tehnoloških sistema poput IntelliLux LED® matriks farova, brojnih inventivnih sigurnosnih sistema podrške vozaču… Ovim modelom Opel uvodi i izuzetno praktičnu novinu: po prvi put se vrata prtljažnika mogu otvoriti i zatvoriti bez pritiska na dugme ili daljinski upravljač.