Toyota uz Olimpijski tim Srbije na putu za Tokijo

30.01.2018.

Konferencijom za medije i simboličnom predajom ključeva jednog od vozila, u ambasadi Japana u Beogradu ozvaničena je saradnja Toyote i Olimpijskog komiteta Srbije.

Toyota deli mnoge vrednosti i poistovećuje se sa entuzijazmom kojim svaki sportista stremi ka novim dostignućima i izazovima. Toyotina namera je da, kroz blisku saradnju sa olimpijskim i paraolimpijskim komitetima, u okviru globalnog partnerstva, u naredna dva olimpijska ciklusa obezbedi mobilnost za sve i na taj način transformiše igre i ostavi nasleđe za dugi niz godina.

U tom svetlu, saradnja najavljena na prošlogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, sada je ozvaničena potpisivanjem sponzorskog ugovora i svečanom primopredajom vozila Olimpijskom komitetu Srbije.

Okupljenima se obratio domaćin, ambasador Japana u Republici Srbiji, njegova Ekselencija gospodin Junući Marujama: “Ponosni smo što je Toyota, poznata japanska kompanija, postala globalni partner obeju olimpijada i tu saradnju proširila i na lokalnom nivou u Srbiji. Nadam se da će to biti odlična prilika da ceo svet sazna za Toyotinu ekološku hibridnu tehnologiju kao i tehnologiju za vozila za osobe sa invaliditetom. Današnji događaj je jedan od mnogih koji će uslediti kao priprema za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.”

 

 

U ime Toyote, prisutnim se obratio Kensuke Cučija, predsednik Toyota Adria Grupe, regionalne Toyota kompanije, nadležne za tržište Srbije: “Danas zvanično predajemo Toyota vozila Olimpijskom komitetu Srbije i potpisujemo ugovor o proširenju saradnje na putu za Tokijo. Olimpijski komitet Srbije je pokazao sjajne rezultate u prošlosti i sa velikim samopouzdanjem predstavlja planove za budućnost, u čemu želimo da ih podržimo. U Toyoti verujemo da mobilnost ne podrazumeva samo vozila. Mobilnost podrazumeva prevazilaženje izazova i ostvarivanje snova. Moja je velika želja da se što više srpskih sportista kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju i tamo odnese vašu strast prema životu, upornost, optimizam, snagu, osmeh i samopouzdanje po čemu su srpski sportisti poznati širom sveta“, rekao je između ostalog gospodin Cučija.

 

“Čast je danas biti ovde, u ambasadi države koja je osvedočeni prijatelj Srbije i veliki donator srpskog sporta“, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković. “Mi u Olimpijskom komitetu Srbije smo uvek srećni kada TOP partneri Međunarodnog olimpijskog komiteta, najveće kompanije na svetu, donesu odluku da sarađuju sa nama. To znači da prepoznaju kvalitet u onome što naša organizacija radi i ja sam danas srećan što je globalni lider u proizvodnji automobila, kompanija Toyota donela odluku da postane bronzani sponzor Olimpijskog tima Srbije. Pred nama je dovoljno vremena da opravdamo poverenje i da damo svoj doprinos u povećanju udela u tržištu Toyote u Srbiji. Zahvaljujem našim prijateljima iz Japana na ukazanom poverenju i na spremnosti da podrže vrhunske sportiste Srbije na njihovom putu ka osvajanju novih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.”

Kao partner olimpijskih i paraolimpijskih igara, Toyota će pružiti sve svoje iskustvo i stručnost u području mobilnosti i logistike. Kroz globalnu inicijativu „Start Your Impossible“, Toyota želi da podstakne svoje zaposlene, poslovne partnere i kupce i poveže ih sa osnovnim vrednostima kompanije. U vremenu izuzetno brzog razvoja tehnologije i zaštite životne sredine, Toyota nastoji da stvori održivo društvo u kojem svako može da dostigne ono što se može učiniti nemogućim i nedostižnim.

Toyota Srbija – PR