Warning: Undefined variable $user in /home/epress/public_html/auto-info.rs/wp-content/themes/wp-autoinfo-v1/functions.php on line 126

Warning: Undefined variable $user in /home/epress/public_html/auto-info.rs/wp-content/themes/wp-autoinfo-v1/functions.php on line 126

DDOR BG Car Show 06 od 22. do 28. marta 2018.

04.02.2018.

Sajam automobila DDOR BG Car Show 06 i 12. Međunarodni sajam motocikala Motopassion, koji se na Beogradskom sajmu održavaju od 22. do 28. marta 2018. godine, najreprezentativniji su i najekskluzivniji ovogodišnji regionalni događaji u sektoru auto i moto industrije.

BG CAR SHOW 2016

Već po tradiciji, Sajam automobila održava se u okolnostima koje su obeležile prethodnu godinu i koje pred proizvođače, distributere i sajamske posetioce i potencijalne kupce postavljaju brojna pitanja. Recimo, šta je uticalo da u Srbiji tokom 2017. bude registrovano skoro 16 odsto više novih automobila nego u 2016? Zašto se skoro 15 odsto prodatih novih automobila odnosi na luksuzne modele, one iz premijum segmenta, što je na nivou evrоpskog proseka (prednjačili Audi, Mercedes, BMW i Land Rover, a kupce našlo i 75 novih automobila Porsche, 27 Jaguara, pet Maseratija, četiri iz programa Bentley, čak i jedan Rolls-Royce, i to onaj sa prošlogodišnjeg  beogradskog Salona automobila)? Zašto se najviše kupuju najjeftiniji i najskuplji modeli? Zašto najveći porast rejtinga u odnosu na 2016. beleže vozila iz SUV kategorije? Kako su top-listu najprodavanijih proizvođača u Srbiji 2017. zaposeli redom Fiat, Škoda, Volkswagen, Renault, Ford, Opel, Dacia, Toyota, Hyundai i Mercedes-Benz? Šta mogu očekivati proizvođači električnih automobila, kojih je tokom 2017. registrovano samo 12, i to svih 12 u Beogradu, i zašto je to tako? Da li su se promenili finansijski uslovi kupovine i održavanja i zakonske okolnosti nabavke novih vozila, itd?

BG CAR SHOW 2016

Konačno, jedna od izuzetnih prilika u vezi sa ovim sajmom je i činjenica da tradicionalno počinje neposredno po zatvaranju legendarnog Ženevskog salona automobila, odakle stižu i neka globalna pitanja aktuelnog auto i moto sveta, ali i deo njegovog sjaja, ekskluziviteta i inovacionih intriga.

U saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i generalnim sponzorom, kompanijom DDOR iz Novog Sada, na Beogradskom sajmu se, tokom sedam dana, može očekivati rekordan broj automobilskih brendova. To se odnosi i na renomirane moto brendove spremne za Motopassion, ali i na segment lakih privrednih vozila.

Isto tako, za očekivati je da najveću pažnju posetilaca, ali i šire javnosti, privuku luksuzni brendovi, a iznenađenja u premium segmentu nikada nije nedostajalo, pa neće ni ovoga puta.

BG CAR SHOW 2016

S obzirom na to da je jedan od koncepcijskih imperativa ovih sajmova i promocija tehničko-tehnoloških, dizajnerskih, ali i svih drugih inovativnosti u sektorima koje pokrivaju, domaću javnost svakako će zanimati i trendovi i noviteti u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novi koncepti hibridnih i elektro pogona, kao i  nova dostignuća sa ekološkog i bezbednosnog stanovišta.

DDOR Bg Car Show i Motopassion ne bi bili kompletni kada sajamskoj ponudi automobila i motocikala ne bi bili pridodata terenska vozila, kvadovi, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, proizvodi prateće industrije, tuning oprema, ali i finansijske institucije, osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja… Podrzumeva se da će posetiocima biti ponuđeni i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre i druga zadovoljstva, što će posetu sajmovima učiniti ne samo informativnom, poučnom i korisnom nego i zabavnom.

Ove godine dve već tradicionalne manifestacije se održavaju u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4, 5. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, 27. marta će za roditelje s decom (na Family Day) ulaznica koštati 500 dinara. Parkiranja po satu treba platiti 100 dinara.

Izvor: Press služba Beogradskog sajma