Honda u Ženevi – hibridna, električna i sportska

16.02.2018.

Od svetskog bestselera među SUV modelima do futurističkog EV koncepta, Honda će na sajmu automobila u Ženevi, od 8. do 18. marta, predstaviti niz najnovijih i najinteresantnijih vozila i koncepata.

Najnovija generacija modela CR-V imaće evropsku premijeru upravo u Ženevi. Novi SUV podiže lestvicu kvaliteta, enterijera i prefinjenosti, a po prvi put je u Evropi dostupan sa hibridnim pogonom.

Urbani EV koncept se vraća u Evropu nakon svetske premijere na Sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2017. Koncept predstavlja nameru Honde da uđe na evropsko tržište električnih vozila, s proizvodnom verzijom koja je planirana za uvođenje na tržište naredne godine.

Prvi put nakon premijere na Sajmu automobila u Tokiju, u oktobru 2017, Honda će prikazati Sport EV koncept. Dopadljivim dizajnom i niskim težištem, nagoveštava kako može da izgleda električni sportski automobil budućnosti.

Poslednji član električnog tria u Ženevi je NeuV. Prvobitno prikazan na Sajmu elektronike 2017. godine, NeuV je napredni električni koncept sa autonomnim funkcijama i veštačkom inteligencijom.

Hondino izlaganje automobilskog programa će biti „začinjeno“ debijem modela Jazz X-Road. Novi Jazz je robusna opcija u ponudi poznate marke. Odlikuju ga crne plastične lajsne oko blatobrana i krila, kao i srebrna prednja i zadnja maska. Spoljašnji izgled je dopunjen aluminijumskim točkovima od 16 inča, dok snaga dolazi od 1.3-litarskog motora sa 102 KS, koji se sparuje s ručnim ili opcionim CVT automatskim menjačem.

Uz asortiman novih automobila, Honda će prikazati i širok spektar četvorotočkaša i dvotočkaša. Civic Type R TCR će predvoditi ovaj “šou”, a svoj prvi nastup bi trebalo da ima na moto događaju pred sezonu VTCR-a. Type R TCR će biti izložen zajedno sa mnogim HONDA trkačkim “mašinama”, uključujući i NSX GT3. Na dva točka, Hondin pobednički MotoGP motocikl će se pojaviti zajedno sa svetskim Superbajk i Dakar Reli konkurentima.