Evropska premijera dva električna skutera NIU

21.03.2018.

Prvi put u Srbiji, na 12. međunarodnom sajmu motocikala MotoPassion, koji se na Beogradskom sajmištu održava od 22. do 28. marta (uporedo sa Sajmom automobila DDOR BG CAR SHOW), kompanija E-Skuteri s Novog Beograda izlaže dva modela „pametnih“ električnih skutera svetskog proizvođača NIU, koji upravo na ovoj izložbi imaju svoju evropsku premijeru.

Na najvećoj moto izložbi u ovoj godini u regionu debituju modeli NIU U1 Pro i NIU N1 Cargo, ali će na štandu u hali 7 posetioci moći da vide i modele N1S, M1 Sport i M1 Pro. Za kupovinu električnih skutera iz serija N i M, uvoznik, prodavac i serviser – kompanija E-Skuteri, tokom ove manifestacije odobrava 10 odsto popusta, a svim zainteresovanim se nudi mogućnost da na poligonu ispred hale na  kratko isprobaju ova zanimljiva ekološka vozila.

Svim električnim skuterima NIU zajedničke odlike su vožnja bez emisije štetnih gasova i izuzetno ekonomična upotreba, sa doslovno zanemarljivim troškovima za dopunjavanje baterija. Dužina im je 1.685, širina 700, visina 1.020 mm. Potpuno napunjene Panasonic baterije kapaciteta 21 Ah, koje rade pod naponom od 48 V, dopuštaju autonomiju od 80 km, a za ponovno punjenje do punog kapaciteta potrebno je sedam sati.

Ram električnih skutera NIU je napravljen od aluminijuma, a „oplata“ od ojačane plastike. Mogu da prevoze jednu osobu i jedno dete (uz ugradnju dodatka na sedištu) čija ukupna masa ne prelazi 160 kg. Agilan elektromotor s obrtnim momentom od 98 Nm omogućava savladavanje uspona do 13 stepeni. U funkciji bezbednosti su disk kočnice i napred i pozadi i elektro oprema u LED tehnologiji.

Među brojnim prednostima koje idu u prilog ovim novitetima, uvoznik ističe drastično skraćivanje vremena za prevoz s jedne na drugu tačku, pogotovo u gradskom špicu: prema stručnoj studiji, kada bi jedan od 10 vozača automobila prešao na skuter, moglo bi da se postigne smanjenje od 63% u vremenu putovanja, a kada bi 25% vozača zamenili svoje prevozno sredstvo skuterom dostigla bi se potpuna eliminacija zastoja u saobraćaju.

Jedna od bitnih prednosti je i što vlasnik ne mora da razmišlja o parkingu, a „pametni“ električni skuteri omogućavaju bezbrižnost i u slučaju krađe – zahvaljujući tehnologiji praćenja lokacije vozila uz pomoć mobilne aplikacije, kao i sigurnosnog alarm sistema.