ZF E-Mobility gradi novu proizvodnu lokaciju u Pančevu

12.04.2018.

Odeljenje kompanije ZF, E-Mobility, gradiće novu proizvodnu lokaciju u Pančevu, potvrđeno je 11. aprila u saopštenju mega kompanije iz Fridrihshafena. Planirano je da od 2019. godine, na površini većoj od 20.000 kvadratnih metara, počne proizvodnja prvenstveno elektro motora i generatora za hibridne i električne pogone, kao i prekidača za menjače i mikroprekidača. Ukupni obim ulaganja iznosi više od 100 miliona evra. Dugoročno, na navedenoj lokaciji će biti upošljeno oko 1.000 radnika.

„Potražnja za našim elektro motorima mašinama i čisto električnim pogonskim sistemima razvija se veoma dinamično“, kaže Mihael Hankel (Michael Hankel), član upravnog odbora kompanije ZF Friedrichshafen AG i odgovorno lice za oblasti proizvodnje i elektromobilnosti. „Budući da će vozila na hibridni i čisto električni pogon u budućnosti biti sve zastupljenija na tržištu, prilagođavamo svoju globalnu proizvodnu mrežu potražnji koja je očigledno u porastu.“

ZF Friedrichshafen AG je vodeća svetska grupacija koja se bavi tehnologijom pogona i šasija kao i aktivnom i pasivnom bezbednosnom opremom. Kompanija ima 146.000 zaposlenih na oko 230 lokacija u gotovo 40 država sveta. U 2017. godini ZF je ostvario promet od 36,4 milijardi evra. ZF se ubraja u najveće svetske automobilske dobavljače.

ZF omogućava vozilima opremljenim njegovim proizvodima da „…vide, misle i reaguju“. Svake godine ova kompanija ulaže više od šest procenata svog prihoda u istraživanje i razvoj, naročito u efikasne i električne pogone i sisteme za prevenciju nesrećnih slučajeva. Svojim obimnim proizvodnim asortimanom, kompanija ZF poboljšava mobilnost i upotrebljivost kako putničkih, tako i komercijalnih i industrijskih vozila.