Ograničena serija Toyote Yaris i u Srbiji

18.01.2019.

Toyotin evropski bestseler, model Yaris, u 2019. „puni“ dvadeset godina, a taj vredan jubilej poznati svetski proizvođač obeležava posebnim izdanjem s čuvenom Mystic Gold metalik nijansom zlatne boje koja je korišćena pri uvođenju u prodaju prve generacije. Deo te serije od samo 3.000 proizvedenih primeraka od nedavno je dostupan i u Srbiji.

Tokom dve decenije i tri generacije Yaris je postao jedan od najvažnijih modela u ponudi Toyote. Yaris je najprodavanija Toyota u Evropi, a proizvodi se u Francuskoj (Valenciennes).

Ovaj atraktivan automobil B tržišnog segmenta za 2019. godinu je „doteran“ u skladu s jubilejom: dobio je nove elemente opreme, poput drugačije maske hladnjaka, okvira na svetlima za maglu i obloga retrovizora u tamno sivoj boji, kao i crnih C stubova s oznakom Y20 (od paketa opreme Sol). Novi su Gray Machined 15-inčni aluminijumski naplaci za paket opreme Sol, dok se verzije Bi-Tone i Bi-Tone Limited Edition isporučuju s alu naplacima od 16 inča.

Enterijer paketa Sol, na koji se nadovezuju Bi-tone i Bi-tone Limited Edition, ulepšan je tamno sivim detaljima na centralnoj konzoli, upravljaču i ručici menjača. Tu su i Satin Chrome okviri na zvučnicima i ventilacionim otvorima, kao i novi dizajn presvlaka sa Y20 logotipom. Oznaka jubileja postavljena je i na instrument tablu.

Bi-tone i Bi-tone Limited Edition u odnosu na verziju Sol doadtno imaju tamno sivi krov, zadnji krovni spojler, LED dnevna i zadnja svetla, kao i električne komande na svim bočnim prozorima (Sol samo napred). Izbor boja za Yaris Bi-tone podrazumeva kombinaciju Ash Grey krova sa srebrnom, crnom i perla belom. Posebno interesantna je kombinacija za verziju Bi-tone Limited Edition koja nas čuvenom zlatnom nijansom Mystic Gold vraća u vreme veoma uspešnog lansiranja prve generacije Yarisa.

Yaris Bi-tone Limited Edition proizveden je u samo 3.000 primeraka, pokreće ga benzinski motor 1.5 VVT-iE maksimalne snage 82 kW (111 KS). Deo te posebne serije nedavno je stigao i u prodajne salone Toyotine ovlašćene mreže u Srbiji. To vozilo s petora vrata se na ovdašnjem tržištu nudi po akcijskoj ceni od 15.140 evra, u dinarskoj protivvrednosti sa PDV-om i svim dažbinama.

Toyota Srbija/PR