Warning: Undefined variable $user in /home/epress/public_html/auto-info.rs/wp-content/themes/wp-autoinfo-v1/functions.php on line 126

Warning: Undefined variable $user in /home/epress/public_html/auto-info.rs/wp-content/themes/wp-autoinfo-v1/functions.php on line 126

Paraolimpijci – specijalni gosti Toyote na 54. MSA

27.03.2019.

Članovi delegacije Paraolimpijskog komiteta Srbije, koju su činili predsednik Zoran Mićović, član upravnog odbora Aleksandar Kočević i takmičari Željko Dimitrijević, Miloš Zarić i Nemanja Matijašević, 27. marta su bili specijalni gosti na izložbenom prostoru Toyote na 54, međunarodnom salonu automobila, koji se do 31. marta održava u Beogradu. Gosti su s pažnjom razgledali sve eksponate, a posebno interesovanje pokazali za vozila s hibridnim pogonom i najnoviju Toyota Safety Sense aktivnu bezbednosnu tehnologiju.

Olimpijske i Paraolimpijske igre biće održane 2020. u Tokiju, a Toyota, kao globalni partner Olimpijskog i Paraolimpijskog pokreta, snažno podržava sportiste i njihove aktivnosti širom planete. Toyota Srbija takođe aktivno sarađuje s Olimpijskim i Paraolimpijskim komitetima Srbije i daje svoj skroman doprinos u svakodnevnim aktivnostima obeju organizacija, kao i pripremama takmičara za izazove kakve donosi najveća sportska smotra na svetu.

Toyotin tim na izložbenom prostor u hali 1 bio je počastvovan posetom dragih gostiju. Željko Dimitrijević (čunj, F51) svetski je rekorder, dvostruki paraolimpijski i višestruki evropski i svetski prvak. Kako voli sam da istakne, njegove medalje su uvek „žute“ a prisutnim predstavnicima medija obećao je da će se postarati da tu tradiciju nastavi i na predstojećim igrama u Tokiju.

Miloš Zarić

Miloš Zarić (koplje i kugla, F55), evropski je rekorder u bacanju koplja, svetski prvak iz Londona 2017. u bacanju koplja, a osvojio je i srebrne medalje u obe discipline na Svetskom prvenstvu u Dohi 2015.


Nemanja Matijašević

Nemanja Matijašević (skok u dalj, T47), nova je nada Paraolimpijskog komiteta Srbije: skokom od 6,42 metra već se okitio srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Berlinu, prošle godine.

Direktor Toyota Srbija, Robert Lukić, zahvalio se dragim gostima na poseti i svemu što čine za našu državu, ali i popularizaciju paraolimpizma i sporta uopšte. „Ovi sjajni ljudi, energija koju ulažu, predanost i sportski rezultati velika su inspiracija za sve nas, a posebno za Toyotu i njen Mobility program i zaslužuju sve pohvale i podršku za ono što rade“, rekao je, između ostalog, u prigodnom obraćanju gospodin Lukić.

Izvor: Toyota Srbija