Warning: Undefined variable $user in /home/epress/public_html/auto-info.rs/wp-content/themes/wp-autoinfo-v1/functions.php on line 126

Warning: Undefined variable $user in /home/epress/public_html/auto-info.rs/wp-content/themes/wp-autoinfo-v1/functions.php on line 126

Ford EcoSport sa isporukom odmah po uplati

14.10.2021.

Fordov EcoSport je jedan od urbanih SUV modela koji na domaćem automobilskom tržištu stiče sve veći broj kupaca. U Grand Motorsu, generalnom uvozniku, prodavcu i serviseru Fordovih automobila i lakih komercijalnih vozila, procenjuju da vreme ovog „gradskog terenca“ tek dolazi, jer ga odlikuju prepoznatljiv izgled, komforna unutrašnjost i mnoštvo naprednih tehničko-tehnoloških rešenja. I univerzalnost, naravno, jer se EcoSport odlično snalazi u gradu, ali će porodicu udobno odvesti do vikendice, a, zahvaljujući vešto projektovanom odstojanju od tla, i do bilo kog mesta koje se odabere za izlet i aktivnu rekreaciju – jer s lakoćom savladava i ne baš gostoljubive terene.

Vlasnici i oni koji su makar jednom bili za upravljačem ovog modela hvale njegovu okretnost u zavojima, koja je prilično retka za konkurentske modele. Njegovo lako, ali istovremeno i vrlo pouzdano prianjanje za podlogu, uliva sigurnost – i na pravcu i u oštrim krivinama, uz jedva primetno naginjanje karoserije, čak i u izazovnim situacijama, kakva je, recimo, brži ulazak u krivinu.

Nekoliko verzija koje su u Grand Motorsovoj prodajno-servisnoj mreži spremne za promptnu isporuku pokreće već proslavljeni 1.0 EcoBoost benzinski motor, koji je od premijere, 2012, do sada osvojio čak 11 nagrada Međunarodni motor godine (International Engine and Powertrain of the Year). Podsećanja radi, osim modela EcoSport, pokreće još i Fordova vozila Fiesta, Focus i Transit Connect.

Potencijalnim kupcima Grand Motors skreće pažnju na verzije s opremom Titanium i Active. Obe pokreće EcoBooost sa 125 KS i 170 Nm maksimalnog obrtnog momenta (u kratkotrajnim „pikovima“ može da dostigne i 200 Nm). Opremljeni su ručnim šestostepenim menjačima, a proizvođač za njih deklariše prosečnu potrošnju u kombinovanom ciklusu od 5,3-5,5 litra na 100 km (na otvorenom putu 4,7 do pet litara).

Verzija s Titanium paketom opreme nudi se po početnoj ceni od 15.990 evra, u dinarskoj protivvrednosti. Iz bogatog spiska opreme prodavac izdvaja: aluminijumske naplatke od 17 inča, LED dnevna i oborena svetla, zadnje parking senzore, tempomat sa limiterom brzine, multimedijalni ekran osetljiv na dodir od osam inča, automatski klima uređaj, sedišta delimično obložena kožom (sensico), grejanje prednjih sedišta, kola upravljača i vetrobrana…

EcoSport sa Active paketom opreme, koji se nudi po početnoj ceni od 17.990 evra, sadrži sve što i Titanium, uz dodatak metalik boje, prednjih parking senzora, kamere za vožnju unazad, BLIS sistema za detekciju vozila u mrtvom uglu (Blind Spot Information System), active plastičnih obloga i sedišta od Salerno kože.