55. MSA i 15. Motopassion: voziti se mora

11.02.2023.

U toku su intenzivne pripreme za 55. Međunarodni salon automobila, najstariji i najreprezentativniji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, koji će na Beogradskom sajmu biti održan od 22. do 28. marta 2023. Godine. Organizatori obećavaju još jednu uspešnu auto-moto izložbu svetskog formata.

DDOR Eco BG Car Show 07 – 2022. /Foto: EXIMPRESS/

/Već tradicionalni pratilac automobilskih priredbi na Beogradskom sajmu, 15. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme Motopassion, održava se u isto vreme i na istom mestu, što garantuje atraktivan sajamski događaj i uživanje za sva čula.

Prema kalendaru OICA, krovne međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila, predstojeći salon automobila jedan je od 12 najvećih (preostalih) ovogodišnjih automobilskih sajmova u svetu. Posle onog februarskog u Čikagu, a pre aprilskih u Seulu i Birmingemu, beogradski salon obeležiće ceo mart, tokom kojeg će ponovo biti najveći svetski sajamski događaj u oblasti automobilske i prateće industrije.

Pred posetiocima će se naći reprezentativna ponuda svih vidova drumskog saobraćaja, autombilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i ponuda banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava, koji će potencijalnim kupcima pomoći da svoje dileme u vezi sa izborom i kupovinom novog vozila ili neke od dodatnih usluga razreše na najbolji mogući način.

Uprkos velikim promenama u automobilskoj industriji, koje su, između ostalog, izazvane globalnom pandemijom, nestašicom delova i komponenata, nepovoljnim okolnostima zbog ukrajinske krize koja je prerasla u globalnu, kao i velikim tehnološkim zaokretima, novim pogonima i konceptima poslovanja, izložba automobila i motocikala je i dalje veoma atraktivan događaj za koji postoji veliko interesovanje i izlagača i publike.

U takvim izuzetno turbulentnim globalnim privrednim, energetskim, komunikacionim, tehnološkim i tržišnim okolnostima, sve članice Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, što znači i svi brendovi na našem tržištu, prihvatili su i pripremaju svoje učešće najavljujući veći broj noviteta i premijera. Iako su okolnosti takve da obezbeđivanje izložbenih primeraka predstavlja do sada najveći izazov, brendovi će se potruditi da na svojim izložbenim štandovima prikažu ono što je trenutno najnovije u ponudi. Svi svetski proizvođači predstaviće trenutnu ponudu novih električnih, hibridnih i plug-in hibridnih modela, kao i najnovije modele sa konvencionalnim pogonima najnovije generacije.

Uvoznici podsećaju i da se izložba dešava u uslovima smanjenog komercijalnog efekta, bez naglaska na sajamskim popustima i velikim lagerima vozila za brzu isporuku, što će zavisiti od pojedinačnog brenda i posebnih uslova s obzirom na raspoloživost i fleksibilnost.

Kako su posetioci već navikli, i ovogodišnje izdanje Međunarodnog sajma motocikala, kvadova, skutera i opreme Motopassion predstaviće bogatu ponudu motocikala svih relevantnih svetskih brendova, uključujući brojne premijere i nove modele kvadova, skutera, električnih bicikala i opreme za vozila i vozače, čija prodaja na tržištu iz godine u godinu raste.

Reagujući na interesovanje posetilaca, izlagači u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i rezervnih delova takođe najavljuju posebne i atraktivne promocije kako standardne i univerzalne opreme tako i kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila, značajan izbor punjača za električna vozila kao i solarnih modula za primenu u auto-industriji i druge odgovarajuće infrastrukture.

Zaljubljenicima u automobile i motocikle, ali i onom stručnijem delu gostiju i javnosti, već je poznato da ih tokom ove jedinstvene auto-moto manifestacije na Beogradskom sajmu očekuje i širok spektar dodatnih informativnih, edukativno-obrazovnih, zabavnih, takmičarskih i nagradnih sadržaja, među kojima su izbori “automobila godine” u različitim kategorijama, “Press Rally Srbija”, “izbori za miss sajma”… Obezbeđen je i porodični dan (“family day”), kada se cene ulaznica dodatno prilagođavaju čitavim porodicama sa decom.

Uobičajeno je za medijske profesionalce u oblasti auto-moto industrije predviđen i novinarski dan, 21. marta – dan pre zvaničnog početka manifestacije.

Strateški partneri – Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije i generalni sponzor kompanija DDOR Osiguranje Novi Sad – i ove godine će biti nezamenjivi i kompetentni saradnici u realizaciji ovih manifestacija.

Radno vreme Sajma automobila i sajma Motopassion biće od 10 do 20 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, grupne 350, za organizovane posete studenata i đaka 250 dinara. Cena parkinga u krugu Sajma iznosi 150 din po satu, a maksimalno 750 dinara po danu.

Izvor: Press služba Beogradskog sajma