Vikend auto-moto uživanje na beogradskom sajmištu

23.03.2023.

Međunarodni salon automobila i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme Motopassion, koji se u Beogradu održavaju od 22. do 28. marta, i pre otvaranja su, pratećim programima, privukli veliki broj posetilaca. Opravdano, jer je to jedan od 12 najvećih ovogodišnjih automobilskih sajmova u svetu.

Оvogodišnji Salon automobila okupio je 250 izlagača, koji predstavljaju 33 automobilska i sedam brendova lakih privrednih vozila sa više od 40 premijera. Na izuzetno ekspanzivnom sajmu Motopassion 60 izlagača predstavlja više od 40 brendova motocikala, kvadova i skutera i veliki broj proizvođača i trgovaca moto-opremom.

Izložbene postavke raspoređene su tako da su u hali 3 premijum brendovi, kao što su Mercedes, Maybach, BMW, Mini, Maserati, Audi i Porsche. Svi ostali automobilski brendovi su u centralnoj, hali 1 – Volkswagen, Nissan, Chery, Škoda, Subaru, Geely, Volvo, Kia, Mazda, Renault, Dacia, Hyundai, Ford, MG, Citroen, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Suzuki, Peugeot, Opel, Toyota, Honda, Seat i Cupra. Motocikli i oprema su u hali 4, laka privredna vozila u hali 3A, a prateća automobilska oprema u halama 2 i 1A.

U iščekivanju vikenda, kada је broj zainteresovanih da vide šta sajmovi nude po pravilu znatno veći nego inače, pored izložbenog programa pažnju privlači i zanimljiv prateći program. Već je tradicija da Nacionalna vozačka akademija NAVAK, u atrijumu između hala 2 i 3, svakodnevno, između 10 i 17 časovam edukuju vozače o bezbednim tehnikama vožnje, a njihove demonstracije i pokazne vežbe neretko posmatračima i samim učesnicima oduzimaju dah.

Čitav sajamski petak, 24. marta, od 10 do 20 časova, predviđen je da bude i “family day”, namenjen porodičnim posetama. Tokom “porodičnog dana” cela porodica, koja uključuje decu do 16 godina, plaća ukupno 1.000 dinara.

Petak, i to u hali 1, od 17 časova, završava još jednim od više tradicionalnih događanja koja prate sajmove automobila i motocikala: to je “izbor za miss” ove jedinstvene sajamske manifestacije, a u konkurenciji su sve devojke koje sve vreme dok traju sajmovi svojim stavom, lepotom, stilom i harizmom dodatno ukrašavaju skupocene modele automobila i motocikala.

Oni koji uživaju u automobilima starijeg proizvodnog datuma, među kojima se nađu i stariji od sto godina, treba da sačekaju subotu, 25. mart, kada će od 10 do 13 časova, ispred Upravne zgrade Beogradskog sajma, biti održana međunarodna smotra i parada oldtajmera “Memorijal princa Tomislava Karađorđevića”.

Radno vreme Salona automobila i sajma Motopassion je od 10 do 20 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, grupne 350, za organizovane posete studenata i đaka 250 dinara. Cena porodične karte tokom “porodičnog dana” je 1.000 dinara. Sat parkiranja u krugu Sajma košta 150 din/h, a maksimalno 750 dinara po danu.

Izvor: Press služba Beogradskog sajma

Foto: EXIMPRESS