Warning: Undefined variable $user in /home/epress/public_html/auto-info.rs/wp-content/themes/wp-autoinfo-v1/functions.php on line 126

Warning: Undefined variable $user in /home/epress/public_html/auto-info.rs/wp-content/themes/wp-autoinfo-v1/functions.php on line 126

OPTIMA PREMIUM – nova potpuno sintetička ulja iz Rafinerije ulja Modriča

30.06.2023.

Razvojni tim Rafinerije ulja Modriča proizveo je potpuno sintetička premium ulja gradacija 0W-20, 0W-30, 0W-40 i 0W-20 JC. Optima Premium motorna ulja namenjena su automobilima najnovijih generacija i ispunjavaju sve aktuelne stroge zahteve koje nameće automobilska industrija.

Vozila novijih generacija pokreću motori koji su po konstrukciji manje zapremine ali veće snage. To pred motorna ulja postavlja zahtev da, pored zaštite delova i sklopova unutar motora, omoguće i uštedu u potrošnji goriva. Upravo iz tog razloga potpuno sintetička ulja Rafinerija ulja Modriča naziva i “ekonomična ulja”.

Ekonomična ulja postaju sve popularnija, posebno ulja viskozitetne gradacije SAE 0W-20. Većina ovih ulja će omogućiti najmanje dva do tri odsto uštede u potrošnji goriva u odnosu na korišćenje sledećeg (višeg) razreda viskoznosti.

Viskozitet ulja predstavlja otpor tečenju ulja, a određuje se sa dva broja: prvi broj, koji se završava sa W (eng.winter), odnosi se na to kako ulje teče kada je hladno, na primer, prilikom pokretanja motora, dok drugi broj određuje kako ulje teče na normalnoj radnoj temperaturi motora. Što je broj niži, motorno ulje je tečnije. Ulja nižih viskozitetnih gradacija smanjuju otpor kretanja klipa u cilindru i time daju veću izlaznu snagu motora.

Pored veće snage motora, sa Optima Premium motornim uljima postižu se i drugi pozitivni efekti: zaštita od habanja koja dovodi do uštede goriva od oko tri odsto; maksimalan vek trajanja prečistača za ulje i duži intervali zamene ulja; očuvanje životne sredine kroz smanjenu emisiju CO2.

Kvalitet ulja Rafinerije ulja Modriča potvrdili su svetski proizvođači automobila kao što su Mercedes, BMW i Volkswagen.

Izvor: Rafinerija ulja Modriča