DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. MOTOPASSION od 21. do 27. marta

28.02.2024.

Pod sloganom „Otkrijte uzbudljivo“, organizator najavljuje već tradicionalne, jedinstvene izložbeno-prodajne manifestacije i najznačajnije godišnje događaje u auto i moto industriji u jugoistočnoj Evropi – DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala Motopassion. Mesto održavanja je već decenijama isto: Beogradsko sajmište, a i prolećni termin je tradicionalan: od 21. do 27. marta 2024. godine.

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, koja okuplja sve potencijalne izlagače na ovim manifestacijama, i ovom prilikom je najavila predstavljanje novih modela kod svih brendova zastupljenih na našem tržištu. Posetiocima i potencijalnim kupcima pruža se mogućnost da razgledaju, a mnogima od njih i da „pazare“, neki od noviteta sa štandova tridesetak auto i isto toliko moto brendova. Očekuje se oko 40 novih modela u auto i više od tog broja na moto izložbi.

Raznolikost impresivnih sadržaja i aktivnosti zadovoljiće različite interese svih koji kroče u sajamske hale. Biće im na raspolaganju najnoviji modeli automobila i motocikala koji su se na našem tržištu pojavili prošle godine ili će se pojaviti ove, što uključuje vozila različitih kategorija – od gradskih automobila do luksuznih limuzina, terenskih vozila, električnih i sportskih automobila, kao i širok spektar motocikala za različite vrste vožnji; premijere najnovijih modela automobila i motocikala, koji će definisati budućnost vožnje; koncepte koji predstavljaju vizije budućnosti u automobilskoj industriji i prikazuju inovativne tehnologije, dizajn i funkcionalnosti koji se možda uskoro pojave na tržištu; najnovija tehnološka dostignuća, uključujući napredne sisteme bezbednosti, autonomnu vožnju, ekološke tehnologije itd; dodatnu opremu i usluge, koji podrazumevaju širok spektar garažno-servisne i druge dodatne opreme i usluga, poput pneumatika, audio sistema, sigurnosne opreme, specifične opreme za električna vozila, osiguranja, finansijskih usluga, specijalnih ponuda i pogodnosti za kupovinu na obe izložbe i posle njih itd.

Jedna od ranijih izložbi BG CAR CHOW

Fokus je na električnim i hibridnim vozilima, opremi i tehnologijama koje podržavaju ovu vrstu vozila, kao što su baterijske tehnologije, punjači za kućne i javne stanice, solarni paneli, aplikacije za upravljanje vožnjom, tehnologije brzog punjenja, inovativni koncepti za budućnost punjenja električnih vozila.

Za posetioce su po pravilu najzanimljivija vozila iz luks i premijum klase, za koje je rezervisana posebna hala Beogradskog sajma. Oni će moći da uživaju u detaljnom istraživanju enterijera i eksterijera najnovijih modela luksuznih automobila renomiranih brendova. Unikatni dizajn i luksuzni raskošni enterijeri, vrhunski kvalitet materijala, pažljiva izrada, najnoviji tehnološki dometi, napredni sistemi pomoći u vožnji, personalizovana podešavanja i brojni luksuzni dodaci ovaj segment DDOR BG CAR SHOW 08 čine sajamskom oazom za vrhunsko uživanje.

Neće izostati ni predavanja, demonstracije, prezentacije, panel diskusije i tematske izložbe posvećene auto i moto industriji, poput budućnosti automobilske industrije, električnih vozila, bezbednosti u saobraćaju, najnovijih trendova i tehnologija u industriji. Tradicionalni deo pratećeg programa su i zabavne aktivnosti koje upotpunjuju iskustvo posetilaca, uključujući različita takmičenja, izbore za najbolje u auto-moto industriji, simulatore vožnje… Posetioci će imati prilike da se na jednom mestu i u živo upoznaju sa ekološkim prednostima električnih i hibridnih vozila u odnosu na tradicionalna vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Izložbe će biti održani u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4, radno vreme će biti od 10 do 20 časova, pojedinačna ulaznica za posetioce koštaće 500 dinara, grupna ulaznica 400, ulaznica za đake i studente 300 dinara, dok će parking za automobile (po satu) koštati 150 dinara.

Izvor: press služba Beogradskog sajma; fotografije: Beogradski sajam